Kaori Sakamoto wint voor de derde keer de wereldtitel kunstschaatsen in Montreal

Kaori Sakamoto heeft voor de derde keer de wereldtitel kunstschaatsen gewonnen in Montreal. De 23-jarige Japanse eindigde als vierde in de korte kür, maar wist de titel te veroveren met een prachtige uitvoering in de vrije kür.

Op het podium stonden twee 17-jarigen: de Amerikaanse Isabeau Levito behaalde de tweede plaats, gevolgd door de Zuid-Koreaanse Kim Chae-yeon.

Val Hendrickx

Loena Hendrickx, de Europees kampioene, werd beschouwd als favoriet na haar overwinning in de korte kür op woensdag. Echter, de 24-jarige Belgische worstelde met heupproblemen in Canada en viel tijdens de vrije kür, waardoor ze van de eerste naar de vierde plaats zakte.

Met een totaal van 222,96 punten was Sakamoto veruit de beste. Ze is de eerste sinds Peggy Flemming die drie opeenvolgende wereldtitels heeft behaald. Flemming slaagde hierin van 1966 tot 1968.

Plaats een reactie