Xandra Velzeboer wint zilver op WK Shorttrack in Rotterdam

Vanuit een benarde positie wist Xandra Velzeboer toch nog de zilveren medaille te behalen op de 500 meter tijdens het WK shorttrack in Rotterdam. Met een grote glimlach op haar gezicht kwam ze over de finish, ondanks dat ze niet uitgebreid juichte.

Hoewel ze haar derde wereldtitel op rij niet kon veroveren, was de zilveren medaille dankzij een prachtige inhaalactie in de laatste ronde toch een bijzondere prestatie. Xandra staat nu voor de derde keer op rij op het podium en is trots op haar prestatie. Zelf vindt ze dat ze geen fouten heeft gemaakt.

Ook tante Monique Velzeboer, voormalig topsportster, straalt van trots vanaf de eerste rij. Ze geniet van het succes van haar nichtjes Xandra en Michelle Velzeboer, die nu beiden actief zijn in de shorttrackwereld.

Monique Velzeboer, die zelf een dwarslaesie opliep tijdens een training in 1993, geniet met volle teugen van het shorttracken van haar nichtjes. Ze zit gespannen te kijken en is trots op hun prestaties. Ondanks dat ze af en toe haar camera pakt om foto’s te maken, wil ze vooral genieten van de races.

Xandra Velzeboer maakte een spannende race mee, waarbij ze van de vijfde positie naar de tweede plaats wist te knokken. Het uitzinnige publiek in een vol Ahoy zorgde voor een geweldige sfeer, waar zowel Xandra als Monique van genoten.

‘Een prachtige sport die blijft verrassen’

Voor Xandra blijft shorttrack een geweldige sport vol onverwachte wendingen. Ze is tevreden met haar prestatie en geniet van de dynamiek van de sport. Ook tante Monique is het hiermee eens en vindt het nog steeds een prachtige sport om naar te kijken.

Plaats een reactie