Suzanne Schulting valt in halve finale en kan wereldtitel niet prolongeren

Shorttrackster Suzanne Schulting kon haar wereldtitel op de 1.500 meter niet prolongeren. In een uitverkocht Ahoy in Rotterdam kwam ze in de slotronden van de halve finale ten val.

Schulting viel buiten haar schuld om, maar lag op het moment van de val niet op een plek die recht zou geven op een finaleplek. Schulting werd wel doorgeschoven naar de B-finale, maar die gaat ze niet rijden, om krachten te sparen voor de 500 meter en aflossing later op de dag.

Prolongatie van de wereldtitel of het pakken van een medaille zou voor Schulting al even knap als opmerkelijk zijn geweest, omdat Schulting onlangs pas haar rentree maakte nadat ze een lange periode afstand had gedaan van de shorttrackbaan. Om haar lichaam en geest weer rust te gunnen.

Trainingen gingen wel “bizar goed”, vertelde Schulting afgelopen week, en in de halve finales op zaterdag toonde Schulting goede vorm. Totdat ze onderuit gegleden werd door de Hongaarse Maja Dora Somodi.

In een ijzersterke heat, met onder meer de teruggekeerde Italiaanse ster Ariana Fontana en gevaarlijke Belgische Hanne Desmet, maar ook de Zuid-Koreaanse Shim Suk-Hee, was plaatsing nog niet zo makkelijk. Shim en Desmet plaatsten zich uiteindelijk voor de finale, die later op de zaterdag wordt gereden.

Schulting was niet de enige Nederlandse die in de halve finale onderuit ging, want ook Michelle Velzeboer gleed de kussens in. Yara van Kerkhof was vrijdag op dag één van de WK in Rotterdam al verwezen naar de herkansing. Die kwam ze vanochtend vroeg niet door.

Later op de zaterdag rijden de vrouwen nog de 500 meter, met onder meer Schulting en Xandra Velzeboer, en de aflossing.

Plaats een reactie