Suzanne Schulting ondergaat operatie aan rechterenkel na WK shorttrack blessure

Suzanne Schulting zal volgende week geopereerd worden aan haar rechterenkel, nadat ze deze afgelopen weekend brak tijdens het WK shorttrack in Rotterdam. De shorttrackvedette deelde dit nieuws op Instagram en hoopt deze zomer weer terug te keren op het ijs.

“Enkel-update: ik word volgende week dinsdag geopereerd”, schrijft Schulting. “Het zal een intensief revalidatietraject worden, maar ik ben erg optimistisch. Het is niet onrealistisch om deze zomer weer op het ijs te staan.”

Tijdens het WK had de 26-jarige Schulting een moeilijke tijd. Ze viel zaterdag in de finale van de 1.500 meter en werd gediskwalificeerd in de halve finales van de 500 meter. In de 1.000 meter finale kwam ze in botsing met de Belgische Hanne Desmet.

Desmet werd gediskwalificeerd door de jury en na een herstart moest Schulting uiteindelijk opgeven. In het ziekenhuis werd een breuk in haar enkel vastgesteld.

Plaats een reactie