Suzanne Schulting geblesseerd tijdens WK Shorttrack

Het tweede dag van het WK shorttrack bracht nog meer drama voor Suzanne Schulting. De Nederlandse shorttrackster moest de finale van de 1.000 meter vroegtijdig afbreken vanwege een blessure.

Tijdens de chaotische finalerace kwam Schulting samen met twee andere finalisten hard ten val, waardoor de race opnieuw moest worden gereden. Hanne Desmet kwam als eerste over de finish, maar werd gediskwalificeerd vanwege het veroorzaken van de valpartij.

In de herstart van de finale moest Schulting de race vroegtijdig staken vanwege haar blessure. De wereldtitel ging uiteindelijk naar Kristen Santos-Griswold, met Kim Gilli op de tweede plaats en Arianna Fontana op de derde plaats.

Ondanks een bewogen jaar waarin Schulting moest herstellen, kon ze haar rentree op het ijs niet bekronen met een medaille. Xandra Velzeboer, de wereldkampioen van 2023, werd verrassend uitgeschakeld in de halve finales.

De WK shorttrack in Rotterdam eindigde met de gemengde aflossing en de aflossingsraces voor mannen en vrouwen, waarbij Ahoy vol zat met tienduizend fans voor de tweede dag op rij.

Plaats een reactie