Nederlandse vrouwen winnen goud op WK shorttrack in Rotterdam

De Nederlandse eer op het WK shorttrack in Rotterdam is gered: de Nederlandse vrouwen hebben de wereldtitel gewonnen in de aflossingsfinale, ook wel relay genoemd. De Verenigde Staten behaalden zilver, terwijl Canada het brons veroverde.

Zonder Suzanne Schulting – die vanwege een enkelblessure niet kon deelnemen na haar val in de finale van de 1.000 meter – wisten Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Michelle Velzeboer Nederland naar de overwinning te leiden.

De gouden medaille biedt enige troost na een overwegend dramatisch toernooi, waarin Schulting eerder op de dag geblesseerd moest afhaken in een chaotische 1.000 meter-finale en de Velzeboer-zusjes eerder al waren uitgeschakeld.

Ook bij de gemengde aflossing, waar Xandra Velzeboer, Poutsma, Teun Boer en Jens van ’t Wout reden, liep het mis toen Velzeboer onderuit ging terwijl goud in zicht was. China ging er met de overwinning vandoor.

De WK shorttrack in Rotterdam wordt afgesloten met de aflossingsfinale bij de mannen, waar Nederland ook kans maakt op een medaille.

Plaats een reactie