Nederlandse shorttrackers schitteren op WK in Rotterdam

De Nederlandse medaillekandidaten bij de WK shorttrack in Rotterdam hebben tijdens de middagsessie op de eerste dag van het toernooi indruk gemaakt. Topatleten zoals Suzanne Schulting, Jens van ’t Wout en Xandra Velzeboer lieten een sterke prestatie zien en plaatsten zich moeiteloos voor de volgende rondes.

Schulting, die onlangs terugkeerde, presteerde al “bizar goed” tijdens de trainingen en liet ook in de kwartfinales van de 1.500 meter een solide indruk achter. Ze schaatste moeiteloos naar de overwinning in haar heat, met de snelste tijd van het veld en een plek in de halve finale als gevolg.

Ook op de 500 meter verliepen de heats voor de Nederlandse shorttracksters soepel. Schulting, Velzeboer en Poutsma plaatsten zich met overmacht voor de kwartfinales, die op zaterdag worden verreden, net als de halve finales en finale.

Op de 1.500 meter wist Michelle Velzeboer zich te kwalificeren voor de halve finales als een van de tijdsnelsten, terwijl Yara van Kerkhof naar de herkansing moet na een vierde plaats in haar heat.

Spanning voor De Laat

Ook de mannen presteerden goed op de 1.500 meter. Naast Van ’t Wout, die met een ingetapete enkel rijdt, plaatsten ook Emons en De Laat zich voor de halve finales. Voor De Laat was er even schrik toen hij onderuit ging, maar gelukkig mocht hij toch doorgaan vanwege de valpartij.

Op de 500 meter liet alleen Teun Boer een knappe prestatie zien en plaatste zich direct voor de kwartfinales, met complimenten van bondscoach Niels Kerstholt.

Huisman en Van ’t Wout moeten beiden naar de herkansingen na zware heats, maar zullen zich opnieuw proberen te kwalificeren voor de volgende rondes.

Tijdens het avondprogramma in Ahoy zullen de mannen en vrouwen nog de voorrondes en heats van de 1.000 meter en de kwartfinales op de aflossing schaatsen. Onder andere Schulting, de Velzeboer-zusjes en Van ’t Wout zullen opnieuw in actie komen.

Op de eerste dag van een WK is er weinig te winnen, maar alles te verliezen voor de wereldtoppers in Rotterdam. Het Ahoy is omgetoverd tot een schaatstempel en trekt al tienduizenden toeschouwers voor het spektakel.

Plaats een reactie