Kim Boutin verrast met wereldtitel op 500 meter

De Canadese shorttrackster Kim Boutin heeft verrassend de wereldtitel op de 500 meter veroverd. Niet Xandra Velzeboer of Selma Poutsma, de grote favorieten voor het goud, stonden op het podium.

Velzeboer werd onttroond als wereldkampioen, maar pakte nog wel het zilver. De Amerikaanse Kristen Santos-Griswold behaalde het brons. Poutsma viel en eindigde als vierde.

Vooraf werd een spannend gevecht tussen Velzeboer en Poutsma verwacht. In de wereldbekerwedstrijden over 500 meter hadden de Nederlandse vrouwen afgelopen winter vrijwel altijd de eerste twee plekken verdeeld. Boutin, die nog geen enkele 500 meter had gewonnen deze winter, wist echter in een sterke race Velzeboer en Poutsma voor te blijven.

In de halve finale leek Nederlands succes in het verschiet te liggen. Velzeboer en Poutsma lieten zien in vorm te zijn, maar Boutin en Santos-Griswold toonden ook scherpte met snellere tijden dan de Nederlandse shorttracksters.

Diskwalificatie Schulting

Suzanne Schulting, die revanche zocht na haar val op de 1.500 meter eerder op zaterdag, werd op de 500 meter gediskwalificeerd. Haar halve finaleheat eindigde in teleurstelling nadat ze de Italiaanse Arianna Fontana had gehinderd.

Plaats een reactie