Jordan Stolz domineert bij WK allround in Inzell

Jordan Stolz heeft tijdens de WK allround in Inzell een indrukwekkende prestatie neergezet op de 500 meter. De 19-jarige Amerikaan verbrak het baanrecord met een tijd van 34,10 seconden, waarmee hij maar liefst 1,96 seconden sneller was dan Patrick Roest, de topfavoriet voor de titel.

Het enorme verschil tussen Stolz en Roest op de 500 meter vertaalt zich naar een voorsprong van 19,60 seconden op de 5.000 meter. Stolz reageerde nuchter op zijn prestatie: “Ik had deze tijd min of meer verwacht.”

Stolz is zelfverzekerd over zijn kansen op de 5.000 meter. Hij is niet nerveus en is bereid om tot het uiterste te gaan, ondanks de pijn die het met zich mee zal brengen.

Geen deelname aan WK sprint voor Stolz

Als wereldkampioen op de 500, 1.000 en 1.500 meter was Stolz de favoriet voor goud op de WK sprint, maar hij koos er bewust voor om dit toernooi over te slaan. Stolz beschouwt het allrounden als het meest prestigieuze toernooi en wil in de voetsporen treden van legendarische Amerikaanse schaatsers door de allroundtitel te veroveren.

Op de 500 meter was Stolz onverslaanbaar. Hij verbeterde het baanrecord en liet de Japanner Shomu Sasaki 1,33 seconden achter zich.

Roest moest proberen de schade te beperken op de 500 meter. Hij eindigde met een tijd van 36,06 seconden als vierde, net niet onder de 35 seconden waar hij op hoopte.

Persoonlijk record voor Jansman

Kars Jansman, debutant op de WK allround, reed een sterke 500 meter. Met een tijd van 37,60 seconden verbeterde hij zijn persoonlijk record met 0,07 seconden en eindigde als 22ste.

Chris Huizinga was minder tevreden met zijn prestatie op de 500 meter. Hij bleef ver verwijderd van zijn beste tijd en eindigde als negentiende met 37,45 seconden.

Bekijk de uitslagen per afstand en de stand van het WK door hieronder te navigeren met de pijltjes:

Plaats een reactie