Jens van ’t Wout valt uit in halve finale 1.000 meter op WK shorttrack

Jens van ’t Wout slaagde er niet in om de finale te bereiken van de 1.000 meter op het WK shorttrack in Rotterdam. De 22-jarige Nederlandse shorttracker viel in de halve finales, nadat hij in de kwartfinales ternauwernood een val wist te voorkomen. Op een knie gleed hij even door, maar wist toch op te staan en als tweede te eindigen in de heat.

Hoewel het een spectaculaire race was, betekende dit het einde van zijn kans op een medaille op het WK. In de finale van de 1.000 meter zal geen Nederlander staan, aangezien Itzhak de Laat de kwartfinales niet wist te overleven.

Het hoogtepunt van het WK voor Van ’t Wout was op zaterdag, toen hij knap zilver won op de 1.500 meter. Een opmerkelijke prestatie, gezien zijn recente herstel van een gekneusde enkel, waardoor hij met een verdikte, oranje schoen schaatst.

‘Overlevingsinstinct’

In de kwartfinales wist Van ’t Wout het publiek in Ahoy nog te verrassen. Op de tweede plek leek het even mis te gaan toen hij met een knie op het ijs belandde en de kussens snel dichterbij kwamen, maar hij herstelde zich knap. Hij stond op, schaatste verder en eindigde als tweede.

“Een slechte inhaalactie en gewoon blijven staan. Ik denk dat het mijn overlevingsinstinct was”, verklaarde Van ’t Wout direct na de race.

Voor de andere Nederlandse deelnemer op de 1.000 meter was de wedstrijd snel voorbij. Itzhak de Laat, de schaatskunstenaar die in zijn vrije tijd helmen ontwerpt en schildert, wist de kwartfinales niet te overleven nadat hij als vijfde eindigde in zijn heat.

Aflossing

Het WK shorttrack in Rotterdam, waar Ahoy twee dagen op rij vol zat met tienduizend fans, zal eindigen met de gemengde aflossing en de aflossing voor mannen en vrouwen. Nederlandse teams staan in de finales van alle drie de afstanden.

Plaats een reactie