Japanse schaatsster Miho Takagi trekt zich terug uit WK allround in Inzell

De Japanse schaatsster Miho Takagi zal niet langer deelnemen aan de WK allround in Inzell op zondag. Haar coach Johan de Wit heeft dit zaterdag aan de NOS laten weten.

Na twee afstanden stond de 29-jarige Takagi op de derde plaats in het klassement, op slechts 0,50 seconden achter Marijke Groenewoud.

Takagi werd vrijdagavond wereldkampioene sprint en besloot vanochtend ook deel te nemen aan het allroundtoernooi. Echter, de combinatie van twee kampioenschappen in vier dagen blijkt te zwaar te zijn.

Toenemende vermoeidheid

Trainer De Wit gaf vrijdag na de 3.000 meter al aan dat Takagi mogelijk zou opgeven na twee dagen vanwege toenemende vermoeidheid. Hij had gehoopt dat zijn pupil meer verschil kon maken op de eerste afstanden, maar met het sprinttoernooi in haar benen was dat niet mogelijk.

Plaats een reactie