Arianna Fontana keert terug op het ijs bij WK shorttrack in Rotterdam

“Ik ben blij om terug te zijn”, straalt shorttrackster Arianna Fontana op de eerste dag van de WK shorttrack in Rotterdam. “Ik kijk erg uit naar dit weekend. Het is al twee jaar geleden, dus ik ben erg blij om weer echt mee te doen.”

De 33-jarige Fontana, met elf medailles de meest succesvolle Italiaanse olympiër, maakt haar comeback in Ahoy na haar laatste wedstrijden op de Olympische Spelen van 2022 in Peking. Na een periode van rust en herstel, is ze nu klaar om weer deel te nemen aan de competitie.

Fontana benadrukt het belang van tijd nemen voor herstel na intensieve sportevenementen, zoals haar collega’s Suzanne Schulting en Kim Boutin. Ze gelooft dat het essentieel is voor atleten om af en toe afstand te nemen van trainingen en wedstrijden om zowel lichamelijk als geestelijk sterker terug te komen.

Fontana is verheugd om weer deel uit te maken van het Italiaanse team en richt haar focus op de WK in Rotterdam. Ze is enthousiast over de geweldige ijsbaan en de groeiende steun van fans en familie die haar komen aanmoedigen.

Terugblik en vooruitzicht

Na de WK kijkt Fontana al voorzichtig vooruit naar de volgende Olympische Winterspelen in Milaan en Cortina d’Ampezzo over twee jaar. Ze droomt ervan om haar carrière af te sluiten met een deelname aan deze Spelen, twintig jaar na haar eerste deelname in Turijn in 2006.

Voor Fontana is het belangrijkste doel voor nu en de komende jaren simpel: “Ik voel me goed en geniet van wat ik doe.”

Ook andere internationale shorttracktoppers kijken uit naar de WK in Rotterdam en de uitdagingen die hen te wachten staan op het ijs.

Plaats een reactie