Antoinette Rijpma-De Jong tekent bij Reggeborgh na zes jaar bij Jumbo-Visma

Antoinette Rijpma-De Jong maakt een overstap na zes jaar bij haar huidige werkgever. De schaatsster van Jumbo-Visma zal vanaf het volgende seizoen uitkomen voor Reggeborgh, waar ze een contract heeft getekend tot en met de Winterspelen van 2026.

Met het vertrek van Thomas Krol en Jorrit Bergsma naar AH Zaanlander, sluit Rijpma-De Jong zich aan bij de lijst van grote namen die de Jumbo-Visma-ploeg van coach Jac Orie verlaten. De toekomst van Jutta Leerdam bij Jumbo-Visma is nog onzeker, aangezien het nog niet bekend is of zij een nieuw contract zal tekenen.

Drie wereldtitels

De 28-jarige Rijpma-De Jong behaalde in het geel-zwart van Jumbo-Visma drie keer goud op de WK afstanden en won drie keer de Europese allroundtitel. Op de WK allround van afgelopen weekend eindigde ze voor de vijfde keer in haar carrière als derde.

“Deze overstap is een van de meest spannende beslissingen die ik in mijn carrière heb genomen. Het is niet gemakkelijk om iets vertrouwds achter te laten waar je succesvol bent geweest. Mijn ambitie en drive om meer te bereiken hebben me ertoe gebracht deze beslissing te nemen”, aldus Rijpma-De Jong.

“Het is duidelijk dat Reggeborgh uitstekend presteert, en ik geloof dat ik samen met dit team het beste uit mezelf en mijn carrière kan halen. Ik wil graag een stap verder gaan en ik voel dat dit mogelijk is, met als ultieme doel om olympisch kampioene te worden.”

Plaats een reactie