Femke Kok evenaart baanrecord op WK sprint in Inzell

Femke Kok heeft haar baanrecord op de 500 meter bij de WK sprint in Inzell geëvenaard. De 23-jarige sprintster was opnieuw de snelste van alle deelnemers met een tijd van 37,07.

Met deze prestatie vergroot Kok haar voorsprong op de derde plaats, Jutta Leerdam, in het klassement. Echter, de Japanse Miho Takagi blijft ruim aan de leiding. Het verschil tussen Kok en Takagi op de afsluitende 1.000 meter is 0,67 seconden.

“Als ik realistisch ben, is de tweede plaats het hoogst haalbare”, aldus Kok voorafgaand aan de tweede dag van het evenement.

Valse start

De tweede 500 meter verliep niet vlekkeloos voor Kok. Er was eerst een valse start en bij de tweede poging ging de laatste bocht niet helemaal lekker, volgens Kok zelf.

Ondanks deze uitdaging versloeg ze Takagi in een rechtstreeks duel, waarbij de Japanse een tijd van 37,19 klokte.

Kim Min-su uit Zuid-Korea verbeterde zich aanzienlijk ten opzichte van haar eerste 500 meter. Met een tijd van 37,11 kwam ze zelfs dicht in de buurt van Kok en eindigde ze als tweede.

Leerdam slaagde er niet in om haar prestatie op de tweede 500 meter te verbeteren. Met een tijd van 37,57 behield ze echter wel de derde plaats in het klassement.

Lastige kruising Grevelt

Isabel Grevelt had een moeizame start, gevolgd door een lastige kruising met de Amerikaanse Erin Jackson. Hierdoor moest de Nederlandse inhouden, maar haar tijd was vergelijkbaar met die van de vorige dag: 38,05.

De WK sprint wordt afgesloten met de 1.000 meters. De vrouwen starten om 19.55 uur, gevolgd door de mannen om 20.50 uur.

Morgen beginnen de WK allround, waarbij ook eerst nog gesprint wordt. De vrouwen en mannen starten met de 500 meter, gevolgd door de 3.000 meter voor vrouwen en de 5.000 meter voor mannen.

Het schaatsweekend in Inzell en daarmee het volledige schaatsseizoen wordt afgesloten op zondag, na de 1.500 meters en de 5.000 meter voor vrouwen, en de 10.000 meter voor mannen.

Bekijk de uitslagen per afstand en de WK-stand door hieronder met de pijltjes naar links en rechts te klikken:

Plaats een reactie