Jorrit Bergsma verlaat Jumbo-Visma na twee seizoenen

Schaatser Jorrit Bergsma neemt afscheid van Jumbo-Visma. De 38-jarige Bergsma reed de afgelopen twee seizoenen voor de ploeg van Jac Orie. Jumbo-Visma heeft aangekondigd dat Bergsma en het schaatsteam “in goed overleg” uit elkaar gaan.

Op dit moment is nog niet bekend waar Bergsma zijn carrière zal voortzetten.

Voor de Olympische Spelen van 2022 in Pyeongchang maakte Bergsma jarenlang deel uit van de ploeg van Jillert Anema. Onder Anema behaalde Bergsma vijf wereldtitels en drie olympische medailles, waaronder een gouden medaille op de 10 kilometer in Sotsji in 2014.

Zilveren medaille op WK

Tijdens zijn periode bij Jumbo-Visma behaalde Bergsma slechts één internationale medaille: zilver op de tien kilometer tijdens de WK afstanden van vorig seizoen in Thialf.

Bergsma wist zich niet te kwalificeren voor de WK allround, die dit weekend plaatsvinden in het Duitse Inzell.

Teleurstellend seizoen

Het huidige seizoen verloopt moeizaam voor het team van Orie. Op de WK afstanden was Jutta Leerdam vorige maand de enige die een medaille won. Slechts vier schaatsers van Jumbo-Visma wisten zich te kwalificeren voor de WK afstanden.

Dit weekend zullen er in totaal vijf Jumbo-schaatsers deelnemen aan de WK sprint en allround.

Plaats een reactie