Jutta Leerdam worstelt met enkelblessure voor WK Sprint

Het is een constante zorg voor Jutta Leerdam: haar linkerenkel. Gedurende de dag denkt ze er zo’n 55 keer aan. Het gewricht heeft haar al een groot deel van het seizoen parten gespeeld, maar ze blijft vastberaden om haar wereldtitel sprint te verdedigen in Inzell.

Tijdens de training moet Leerdam regelmatig haar schoen openritsen om de veters strakker aan te trekken. De vastzittende enkels zorgen ervoor dat ze niet goed kan sturen en haar kracht niet volledig kan benutten. Ondanks de aanhoudende kwaal, blijft Leerdam optimistisch dat het probleem op korte termijn opgelost kan worden.

‘Hoop op een lichaam zonder klachten’

Leerdam hoopt op een dag wakker te worden zonder enige klachten, zodat ze zich volledig kan focussen op haar prestaties. Ondanks de uitdagingen sluit ze niet uit dat ze op vrijdagavond opnieuw wereldkampioen sprint kan worden. Ze blijft vastbesloten en gelooft in haar eigen kunnen.

Met concurrenten als Femke Kok en Miho Takagi in gedachten, weet Leerdam dat de strijd zwaar zal zijn. Maar ze blijft positief en gefocust op haar doelen, ondanks de dagelijkse frustraties die de blessure met zich meebrengt.

Plaats een reactie