Irene Schouten wint laatste wedstrijd als profschaatster

Irene Schouten heeft de laatste Marathon Cup-wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden gewonnen. Ze was veruit de beste van het peloton, met Esther Kiel op de tweede plaats en Elsemieke van Maaren op de derde plaats. Van Maaren behaalde echter genoeg punten om het eindklassement te winnen.

Na afloop van de wedstrijd gaf Schouten aan dat ze nu gaat genieten van een welverdiende vakantie. Dit was haar laatste wedstrijd als professionele schaatser, maar ze sluit niet uit dat ze in de toekomst nog als amateur aan marathons zal deelnemen.

Ondanks alle festiviteiten van de afgelopen periode voelde Schouten zich goed voorbereid en in vorm voor deze wedstrijd. Ze gaf aan dat ze genoten heeft van het schaatsen en dat het lekker ging op het snelle ijs in Friesland.

Het was een spannende strijd tussen Schouten en Van Maaren, waarbij Van Maaren uiteindelijk het eindklassement won. Schouten moest drie rondes voorsprong nemen en Van Maaren buiten de punten laten om nog kans te maken, maar dit gebeurde niet. Van Maaren eindigde slechts enkele seconden achter Schouten op de derde plaats.

Plaats een reactie