Arianna Fontana keert terug in Italiaanse selectie voor WK Shorttrack in Rotterdam

Shorttrack-schaatser Arianna Fontana is weer opgenomen in de Italiaanse selectie voor de WK in Rotterdam, die van 15 tot en met 17 maart plaatsvindt. Na een conflict met de Italiaanse bond vanwege haar echtgenoot Anthony Lobello als persoonlijke trainer, is Fontana nu terug op het ijs.

Rechtszaak

Na een rechtszaak waarbij Fontana betrokken was vanwege een incident tijdens een training, waarbij twee mannelijke shorttrackers haar omver zouden hebben gereden vanwege een ruzie met Lobello, is de rust nu wedergekeerd.

Fontana is de meest succesvolle Italiaanse olympische atlete met elf olympische medailles op haar naam. Ze won goud op de 500 meter in zowel 2018 als 2022 en werd in 2015 wereldkampioen op de 1.500 meter.

Met de WK in aantocht zijn ook andere grote namen teruggekeerd, zoals Suzanne Schulting en de Canadese Kim Boutin, die na een periode van afwezigheid weer in actie zijn gekomen.

Plaats een reactie