Jordan Stolz gaat voor mondiale allroundtitel in Inzell

Na zijn indrukwekkende prestaties op de WK afstanden in Calgary, waar hij onverslaanbaar was op de 500 meter en 1.000 meter, zal Jordan Stolz dit jaar geen wereldkampioen sprint worden. De 19-jarige Amerikaan heeft besloten om volgende week in Inzell alleen – en voor het eerst – een poging te wagen voor de mondiale allroundtitel.

Twee weken geleden trok Stolz de aandacht door zijn wereldtitels op de 500, 1.000 en 1.500 meter te verlengen bij de WK afstanden. Deze reeks van prestaties zou hem bij de WK sprint de favorietenrol geven, maar de nummer vier van het sprinttoernooi in 2022 ziet kennelijk een grotere uitdaging in het allrounden.

Druk programma

Een combinatie van beide toernooien zou een zeer druk schema voor hem betekenen. De WK sprint vinden volgende week plaats op donderdag 7 en vrijdag 8 maart in Inzell, terwijl de WK allround gepland staan op zaterdag 9 en zondag 10 maart op dezelfde Duitse schaatsbaan.

De Nederlandse sprintploeg voor de WK bestaat uit Jenning de Boo, Kjeld Nuis en Joep Wennemars bij de mannen en Jutta Leerdam, Femke Kok en Isabel Grevelt bij de vrouwen.

Voor het allroundtoernooi zal Nederland vertegenwoordigd worden door Patrick Roest, Chris Huizinga en Kars Jansman bij de mannen en Marijke Groenewoud, Joy Beune en Antoinette Rijpma-de Jong bij de vrouwen.

Plaats een reactie