Sverre Lunde Pedersen kondigt einde schaatsloopbaan aan na WK allround

De Noorse schaatser Sverre Lunde Pedersen zal na de WK allround van volgende week in het Duitse Inzell zijn schaatsloopbaan beëindigen. De 31-jarige Pedersen behaalde olympisch goud met zijn land op de ploegenachtervolging in zowel 2018 als 2022.

Daarnaast veroverde Pedersen brons op de vijf kilometer tijdens de Spelen in 2018 en behaalde hij een jaar later goud op de WK afstanden op dezelfde afstand. Ondanks vijf podiumplaatsen bij de WK allround, wist Pedersen nooit de titel te winnen.

Valincident in Amsterdam

Voor veel Nederlandse schaatsfans zal Pedersen vooral bekend zijn vanwege zijn val tijdens de WK allround in Amsterdam in 2018, waar hij op dat moment op koers lag voor de titel. Uiteindelijk eindigde de Noor als tweede in het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid, achter Patrick Roest.

Na deze val slaagde Pedersen er niet meer in om zijn topvorm te bereiken. De afgelopen jaren werd de schaatser uit Bergen geplaagd door blessures. In 2021 liep hij ernstige verwondingen op na een val met de fiets, wat resulteerde in een langdurige revalidatieperiode voordat hij weer competitief kon schaatsen.

Plaats een reactie