Lindsay van Zundert neemt een pauze van het kunstschaatsen

Hardlopen, trainen in de sportschool, een baan in de horeca. De Nederlandse kunstschaatsster Lindsay van Zundert heeft de afgelopen jaren haar focus verlegd van het ijs naar andere activiteiten. Van Zundert traint slechts af en toe op de schaatsbaan, vanwege persoonlijke omstandigheden waar ze niet verder op in wil gaan.

Op dit moment neemt de 19-jarige Van Zundert even tijd voor zichzelf. Of en wanneer ze terugkeert naar de sport is nog onzeker. Ze heeft recentelijk enkele belangrijke wedstrijden gemist vanwege haar mentale en fysieke gesteldheid.

Van Zundert benadrukt het belang van zelfzorg en het nemen van een pauze na jarenlang intensief trainen. Ze geniet nu van andere activiteiten, zoals werken in de horeca, en houdt haar toekomstplannen open.

Hoewel Van Zundert van plan is om terug te keren naar het kunstschaatsen, is ze realistisch over de onzekerheden die daarbij komen kijken. Ze blijft positief en hoopt haar ervaringen te delen met de volgende generatie schaatsers.

De voormalige Olympische deelneemster beschouwt haar carrière als succesvol, ongeacht wat de toekomst brengt. Ze blijft de liefde voor de sport behouden, maar richt zich momenteel op haar welzijn en persoonlijke groei.

Plaats een reactie