Marcel Bosker trekt zich terug uit NK allround vanwege mentale problemen

De Nederlandse schaatser Marcel Bosker zal niet deelnemen aan de slotdag van de NK allround in Heerenveen vanwege mentale problemen. De tweevoudig nationaal kampioen heeft zich afgemeld voor de 1.500 meter.

De beslissing van Bosker om zich terug te trekken kwam niet als een verrassing. Op zaterdag vertelde hij voor de camera van de NOS dat hij worstelt met mentale problemen. “Woensdag zat ik nog huilend thuis en had ik geen zin om te rijden,” zei hij.

Ondanks zijn mentale strijd begon de 27-jarige schaatser sterk aan de nationale kampioenschappen. Hij was de snelste allroundspecialist op de 500 meter en stond na de 5.000 meter op de tweede plaats achter klassementsleider Chris Huizinga.

Geen deelname aan WK allround

Door zijn afmelding zal Bosker ook geen kans meer maken op een startbewijs voor het WK allround. Na de eerste dag had hij nog alle mogelijkheden om zich te kwalificeren, aangezien de eerste twee schaatsers van de NK zich plaatsen voor de wereldkampioenschappen.

De NK allround gaan verder om 11.05 uur met de 1.500 meter voor zowel vrouwen als mannen. Daarna volgen de afsluitende 5.000 en 10.000 meter wedstrijden.

Plaats een reactie