Spannende strijd om laatste ticket voor WK sprint bij vrouwen

De concurrentie voor het laatste ticket voor de WK sprint bij de vrouwen is hevig. Tijdens de eerste 500 meter van de NK sprint in Heerenveen waren Marrit Fledderus, Dione Voskamp en Isabel Grevelt aan elkaar gewaagd.

Fledderus was de snelste met een tijd van 37,96, Voskamp volgde op slechts 0,02 seconde. Grevelt gaf 0,08 seconde toe, maar staat bekend om haar sterke 1.000 meter prestaties.

Leerdam en Kok afwezig

Het sprinttoernooi bij de vrouwen is minder sterk bezet doordat Jutta Leerdam en Femke Kok niet deelnemen. Leerdam heeft zich al geplaatst voor de WK sprint en Kok kreeg een aanwijsplaats na haar wereldtitel op de 500 meter.

Het derde en laatste WK-ticket zal daarom naar de winnares van het NK gaan.

Naast Fledderus en Grevelt wordt ook Naomi Verkerk gezien als kanshebber. Verkerk staat momenteel vierde na de eerste 500 meter, waar ze 0,27 seconde achter Fledderus eindigde.

Later vandaag zullen de vrouwen nogmaals in actie komen, dit keer op de 1.000 meter. Eerst zullen de mannen hun eerste 500 meter rijden.

Bij de mannen zijn er nog twee tickets te verdienen voor de WK sprint. Alleen Jenning de Boo heeft zich al geplaatst op basis van zijn prestaties bij de NK afstanden.

Ervaren mannen zoals titelverdediger Hein Otterspeer, tweevoudig wereldkampioen Kai Verbij en Merijn Scheperkamp strijden in Thialf om de overgebleven startplaatsen voor de WK sprint.

Kjeld Nuis, Wesly Dijs, Stefan Westenbroek en Tim Prins, die vorige week deelnamen aan de WK afstanden, hopen ook nog een kans te maken op deelname aan de WK sprint.

Wereldkampioen afwezig

Thomas Krol, de regerend wereldkampioen sprint, zal zijn titel niet verdedigen in Inzell. Krol kondigde gisteren aan te stoppen met zijn carrière. De olympisch kampioen op de 1.000 meter zal dit weekend ook niet meer deelnemen aan de NK.

Plaats een reactie