NK Sprint en Allround: Nederlandse Schaatsers strijden om WK-tickets in Thialf

De Nederlandse schaatstop komt deze winter opnieuw samen in Thialf voor de NK sprint en allround. Het doel is om de titels te veroveren en daarnaast de laatste startbewijzen te bemachtigen voor de wereldkampioenschappen sprint en allround in Inzell (7-10 maart).

Op zowel zaterdag als zondag begint de schaatsdag iets na 11.00 uur met het allroundtoernooi. Het sprinttoernooi gaat op beide dagen om 15.25 uur van start.

Bekijk hieronder het programma van de NK sprint en allround:

Op de NK sprint voor mannen zullen ervaren schaatsers zoals titelverdediger Hein Otterspeer, Kai Verbij en Merijn Scheperkamp strijden om twee startplaatsen voor de WK sprint. Jenning de Boo is al zeker van deelname aan de WK, terwijl Thomas Krol zijn titel niet zal verdedigen in Inzell.

Bij de vrouwen ontbreken Jutta Leerdam en Femke Kok op de NK sprint, terwijl Isabel Grevelt, Marrit Fledderus en Naomi Verkerk favorieten zijn voor de Nederlandse titel en het derde Nederlandse WK-ticket.

In Thialf wordt ook gestreden om de Nederlandse allroundtitel bij de mannen, waar Chris Huizinga een voorname titelkandidaat is in afwezigheid van Patrick Roest.

De Nederlandse schaatsers zullen dit weekend alles geven om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen en hopelijk met succes Thialf verlaten.

Plaats een reactie