Irene Schouten neemt emotioneel afscheid van het schaatsen onder luid applaus in Thialf

Ondergedompeld in bloemen, met een traan in haar ogen en omringd door het publiek in Thialf, heeft drievoudig olympisch kampioene Irene Schouten afscheid genomen van het schaatsen. “Ik ga dit heel erg missen,” zei ze.

Nog één keer bond Schouten haar schaatsen onder in de Friese ijsarena. Niet om deel te nemen aan het NK allround of NK sprint, maar om met een ererondje afscheid te nemen van haar geliefde sport.

Voorafgaand aan dit moment werd Schouten, gehuld in een groen glitterjasje, met luid applaus van de schaatsfans ontvangen. Terwijl ze naar de schermen in Thialf keek, zag ze alle prachtige momenten uit haar carrière voorbij komen.

“Ik kwam op en meteen begon Thialf te klappen. Dit zal ik dus niet meer meemaken. Een vol Thialf, het gejuich, daar doe je het toch ook voor. Dat zal ik echt missen,” zei de schaatskoningin op haar geliefde ijsbaan.

Voordat het definitief voorbij was, liet Schouten alle liefde over haar heen komen. Ze werd toegezongen met het nummer ‘A Million Dreams’, mocht haar naam onthullen op de eregalerij in het ijsstadion en tijdens het afscheidsrondje werd ze overladen met tulpen.

“Ik ben er echt stil van. Dit had ik niet verwacht. Dat ze dit allemaal voor mij doen, is geweldig. Ik zag er een beetje tegenop om emotioneel te worden, maar dit geeft me een heel mooi gevoel,” aldus Schouten.

Nog één wedstrijd

Met alle mooie woorden en gebaren kan Schouten trots afscheid nemen van de schaatssport. Maar het is nog niet helemaal voorbij.

Op 3 maart zal ze de finale van de Marathon Cup schaatsen in Leeuwarden, die live te zien zal zijn bij de NOS.

Plaats een reactie