Antoinette Rijpma-de Jong schittert bij Daikin NK Allround in Heerenveen

Antoinette Rijpma-de Jong is uitstekend gestart bij de Daikin NK Allround in Heerenveen, waar ze op jacht is naar het laatste startbewijs voor het WK Allround.

Op de 500 meter reed Rijpma-de Jong een persoonlijk record van 38,22. Als titelverdedigster was ze veruit de snelste en zette ze een grote stap richting haar vijfde nationale allroundtitel.

Elisa Dul reed naar de tweede tijd met 38,76, ruim een halve seconde langzamer dan Rijpma-de Jong. Later vandaag zal Rijpma-de Jong haar voorsprong van ruim 3 seconden op Dul verdedigen tijdens de 3.000 meter.

Ook Melissa Wijfje, een van de grootste concurrenten van Rijpma-de Jong, begon sterk aan het toernooi. Met 39,25 was ze echter ruim een seconde langzamer op de 500 meter, wat het verschil in het klassement aanzienlijk maakt.

“Een persoonlijk record na een jetlag en vijf dagen thuis, dit had ik niet verwacht”, reageerde Rijpma-de Jong verheugd. Een week geleden nam ze deel aan de WK Afstanden in Calgary, Canada. “De 500 meter is cruciaal voor mij, daar moet ik proberen een voorsprong te nemen. Ik was echt gefocust op de 500 meter, het belooft een mooie strijd te worden,” voorspelde ze na haar race.

Rijpma-de Jong topfavoriet

Viervoudig kampioen Rijpma-de Jong is dit weekend de topfavoriet voor de Nederlandse allroundtitel, mede doordat Joy Beune, Marijke Groenewoud en Irene Schouten niet deelnemen.

Beune en Groenewoud hebben al een startbewijs voor het WK Allround (9-10 maart in Inzell) veiliggesteld, terwijl Schouten later vandaag afscheid neemt van het schaatspubliek in Thialf.

De mannen starten om 11.35 uur met de 500 meter bij de NK Allround.

Het allroundtoernooi voor de vrouwen gaat om 12.15 uur verder met de 3.000 meter. De mannen rijden vanaf 13.30 uur de 5.000 meter, gevolgd door het sprinttoernooi.

Bekijk hieronder het programma voor het weekend.

Plaats een reactie