Thomas Krol stopt met schaatsen en wordt piloot

Thomas Krol heeft besloten zijn schaatscarrière te beëindigen en zijn droom na te jagen om piloot te worden. De regerend olympisch kampioen op de 1.000 meter ruilt de ijsbaan in voor het vliegtuig en zal een opleiding volgen tot piloot.

Krol hoopte nog een laatste keer te kunnen schaatsen bij de NK sprint in een vol Thialf, maar een spierblessure heeft roet in het eten gegooid en zijn carrière vroegtijdig beëindigd.

De 31-jarige Krol kijkt terug op zijn succesvolle carrière, met als absoluut hoogtepunt het winnen van de olympische gouden medaille op de 1.000 meter in Peking. Hij blikt tevreden terug op zijn vele titels, waaronder tweevoudig wereldkampioen 1.500 meter en diverse Europese en wereldtitels.

Carrièreswitch na zoektocht naar topvorm

Na de Olympische Spelen van 2022 worstelde Krol met het vinden van zijn topvorm en besloot hij zich te richten op zijn nieuwe carrière als piloot. Ondanks zijn ambitie om nog de wereldtitel op de 1.000 meter te winnen, kon hij deze droom niet verwezenlijken en miste hij zelfs de kans om naar Calgary af te reizen voor de wereldkampioenschappen.

Krol is ervan overtuigd dat hij alle doelen in het schaatsen heeft bereikt en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging die het worden van piloot met zich meebrengt. Hij is vastbesloten om zijn passie voor snelheid en competitie voort te zetten in de lucht.

Overzicht van de loopbaan van Thomas Krol

Bekijk hieronder een samenvatting van de indrukwekkende loopbaan van Thomas Krol, die nu zijn schaatsen aan de wilgen hangt en de cockpit inruilt voor het ijs.

Plaats een reactie