Irene Schouten stopt met langebaanwedstrijden en focust op Marathon Cup

Irene Schouten heeft besloten om te stoppen met langebaanwedstrijden, waardoor ze dit weekend niet zal deelnemen aan de NK allround in Heerenveen en ook de WK allround aan zich voorbij laat gaan. De 31-jarige drievoudig olympisch kampioene heeft aangegeven dat ze na een succesvol WK afstanden ervoor kiest om thuis te blijven en het NK allround over te slaan.

Schouten zal echter nog wel deelnemen aan de finale van de Marathon Cup, die op 3 maart in Leeuwarden plaatsvindt. Dit seizoen heeft ze al aan zeven van de twaalf marathons deelgenomen en wist ze vier keer als eerste over de streep te komen.

Helaas zal Schouten haar wereldtitel allround niet kunnen verdedigen in Inzell, aangezien ze zich niet heeft weten te kwalificeren bij de NK. Twee jaar geleden werd ze voor het eerst wereldkampioene allround in het Noorse Hamar.

Na haar succesvolle optreden op het WK afstanden, waar ze drie wereldtitels en een zilveren medaille behaalde, kondigde Schouten verrassend haar afscheid aan van de langebaanwedstrijden. Haar focus ligt nu op de Marathon Cup en het behalen van nieuwe successen in deze discipline.

Plaats een reactie