Jordan Stolz domineert opnieuw op WK afstanden met goud op 1.000 meter

Op de tweede dag van de WK afstanden in Calgary liet de Amerikaanse schaatser Jordan Stolz opnieuw zien dat hij onverslaanbaar is. Met een indrukwekkende tijd van 1.06,05 veroverde de 19-jarige Stolz zijn tweede wereldtitel op de 1.000 meter, met een ruime voorsprong op zijn concurrenten.

Kjeld Nuis behaalde het brons met een tijd van 1.06,80, maar moest een flink gat van 0,75 seconde toegeven op Stolz. Het zilver ging naar de Chinese schaatser Ning Zhongyan, die finishte in 1.06,53.

Op weg naar de triple

Vorig jaar wist Stolz al drie wereldtitels te behalen in Heerenveen, op de 500 meter, 1.000 meter en 1.500 meter. Nu heeft hij de eerste twee titels opnieuw binnengehaald en hoopt hij zondag zijn bijzondere prestatie compleet te maken met goud op de 1.500 meter. Hier zal hij opnieuw de strijd aangaan met Nuis, de tweevoudig olympisch kampioen.

Nuis was blij met zijn bronzen medaille en gaf aan dat hij van ver moest komen na een moeilijk seizoen met blessures en ziektes. De ervaren schaatser was tevreden met zijn prestatie en kijkt uit naar de rest van het toernooi.

Jenning de Boo, de Nederlandse revelatie van het seizoen, kon zijn niveau niet halen en eindigde als zestiende op de 1.000 meter. De voormalig shorttracker is pas dit seizoen overgestapt naar de langebaan en heeft al indruk gemaakt met zijn prestaties.

De WK afstanden beloven nog meer spannende races en verrassende resultaten, met Stolz als een van de grote favorieten voor goud.

Plaats een reactie