Jutta Leerdam wint brons op WK afstanden in Calgary

Jutta Leerdam slaagde er niet in haar wereldtitel op de 1.000 meter te verlengen tijdens de WK afstanden in Calgary. De Nederlandse favoriet moest haar meerdere erkennen in de Japanse Miho Takagi, die voor het eerst in haar carrière goud veroverde. Mei Han uit China pakte het zilver, terwijl Leerdam genoegen moest nemen met brons.

Vastzittende enkel

Leerdam was vooraf de grote favoriet, maar haar nederlaag kwam niet als een complete verrassing. Dit seizoen had ze te kampen met een vastzittende enkel, waardoor ze haar kracht niet volledig kon benutten. Ook op persoonlijk vlak had Leerdam te maken met tegenslagen, wat invloed had op haar prestaties.

Ondanks haar moeilijkheden vond Leerdam voor de WK afstanden weer wat stabiliteit op het ijs. In de race moest ze onder de sterke tijd van Takagi duiken om goud te pakken, maar helaas lukte dat niet. Leerdam was teleurgesteld en gaf aan dat ze meer had verwacht van haar prestatie.

Rijpma-de Jong vierde

Antoinette Rijpma-de Jong eindigde als vierde op de 1.000 meter. Na een teleurstellende start op de teamsprint, waarbij ze de aansluiting met haar ploeggenoten miste, zette Rijpma-de Jong een sterke race neer. Ze behaalde haar snelste opening ooit en evenaarde haar persoonlijk record.

Rijpma-de Jong zal nog in actie komen op de 1.500 meter, waar ze haar titel zal verdedigen. De 21-jarige Isabel Grevelt eindigde bij haar debuut op de WK afstanden op een respectabele plaats.

Plaats een reactie