Nederlandse schaatssters teleurgesteld met vierde plaats bij WK afstanden teamsprint

De Nederlandse schaatssters hadden geen succes bij de teamsprint tijdens de WK afstanden. Marrit Fledderus, Jutta Leerdam en Antoinette Rijpma-De Jong eindigden op de vierde plaats na een teleurstellende race in Calgary.

De Canadese vrouwen veroverden de wereldtitel, gevolgd door de Verenigde Staten en Polen.

Rijpma-De Jong op achterstand

Het mislukte al bij de start voor Nederland. Fledderus begon de race, maar Rijpma-De Jong kon het tempo van de pure sprintster niet bijhouden. Rijpma-De Jong, die als derde van start ging, raakte meteen achterop en kon daardoor niet profiteren van Leerdam, die wel in het spoor van Fledderus reed.

Dit scenario deed zich eerder dit jaar voor bij de EK afstanden. Toen behaalde Nederland wel goud, maar de concurrentie was nu sterker op het wereldkampioenschap.

‘Dikke onvoldoende’

“Dit is een dikke onvoldoende. Precies zoals het niet moest gaan”, analyseerde Ireen Wüst na de race. “We moeten echt kritisch naar onszelf kijken, dit mag niet gebeuren.”

De Nederlandse vrouwen hebben al drie keer de wereldtitel gewonnen en zijn tevens houders van het wereldrecord, maar dit seizoen hebben ze in verschillende samenstellingen gereden.

Femke Kok was meestal een vaste waarde tijdens de wereldbekers, maar in Calgary werd haar plaats ingenomen door Jutta Leerdam. Kok hoopt vrijdag haar wereldtitel op de 500 meter te verdedigen.

Plaats een reactie