Kjeld Nuis herstelt van blessure voorafgaand aan WK afstanden in Calgary

Na zijn val tijdens de wereldbeker in Salt Lake City, waarbij hij het ijs moest verlaten op een brancard, is Kjeld Nuis nu weer fit en klaar voor de WK afstanden in het Canadese Calgary. Ondanks een minder ideale voorbereiding is Nuis optimistisch over zijn kansen op de 1.000 en 1.500 meter.

De voorbereiding van Nuis op de WK verliep niet zoals gepland. Op de voorlaatste wereldbeker reed hij een tijd van 1.06,81 op de 1.000 meter. “Niet heel slecht, maar ik had graag beter gepresteerd”, blikt Nuis terug. “Ik voelde me namelijk superfit voor Salt Lake City.”

Echter, zijn teleurstellende tijd was niet het ergste van dat weekend. Na de finish van de 1.000 meter gleed de 34-jarige drievoudig olympisch kampioen uit en belandde hard tegen de boarding. “Het duurde even voordat ik weer helemaal hersteld was”, vertelt Nuis. “In eerste instantie voelde ik alleen mijn nek, maar een dag later kreeg ik ook last van mijn rug en bekken.”

Hoewel Nuis graag een week na zijn val naar Quebec wilde reizen voor de laatste wereldbeker van het seizoen, adviseerde zijn fysiotherapeut hem om te blijven rusten. “Het was geen goed plan om weer te gaan reizen en mijn reserves aan te spreken”, aldus Nuis. “Dus besloot ik in Salt Lake City te blijven om rustig te herstellen.”

Nuis betreurt het dat hij geen goede wedstrijd heeft kunnen rijden voorafgaand aan de WK. Hierdoor is hij onzeker over zijn prestaties in Calgary. “Het wordt een blanco start. Ik ga er vol voor en we zullen zien hoe het gaat.”

Tenslotte uit Nuis zijn waardering voor zijn fysiotherapeut, die hem heeft geholpen tijdens zijn herstel. “Ik ben blij met zijn advies en begeleiding gedurende deze periode”, zegt Nuis.

Plaats een reactie