Suzanne Schulting keert terug met bronzen medaille op 1500 meter

De rentree van Suzanne Schulting is een succes gebleken. Voor het eerst sinds 12 maart vorig jaar heeft de Nederlandse weer een medaille veroverd in het shorttrack. Bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden pakte ze brons op de 1.500 meter.

Schulting is vrijdag teruggekeerd op het ijs na een lange pauze afgelopen zomer. De drievoudig olympisch kampioen had te maken met ernstige vermoeidheidsklachten en bleek later ook besmet te zijn met het cmv-virus, een variant van de ziekte van Pfeiffer. Eind vorig jaar liep ze bij een val op een training ook nog een flinke snijwond op haar rug op.

De vraag was of Schulting na bijna een jaar pauze weer net zo dominant zou zijn als in de afgelopen jaren. Ze begon vrijdag goed door zich overtuigend te plaatsen voor de halve finale en ook in die halve finale ging het haar relatief makkelijk af. Maar haar echte concurrenten, Hanne Desmet en Kristen Santos-Griswold, kwam ze pas in de finale tegen.

Niet helemaal zoals voorheen

Tegen de Belgische en Amerikaanse bleek ze nog niet helemaal opgewassen. Hoewel Schulting wel moed toonde door zich meteen aan kop te laten zien, waren Santos-Griswold en Desmet snel bij haar.

Terwijl de concurrenten van Schulting nog een extra versnelling hadden, ontbrak het de geboren Groningse daaraan. Maar dat kon haar niet deren, ze kwam met gebalde vuisten en geëmotioneerd als derde over de finish, achter winnares Desmet en Santos-Griswold.

Voor Diede van Oorschot was de halve finale van de 1500 meter het eindstation. In haar heat probeerde ze nog naar voren te komen, maar dat lukte niet, waardoor ze al snel weer terugzakte. Ze eindigde als zesde en kon zich daardoor ook niet plaatsen voor de B-finale.

Plaats een reactie