Suzanne Schulting bereikt probleemloos de halve finales op de 1.500 meter bij de wereldbeker in Dresden

Suzanne Schulting is succesvol teruggekeerd op het shorttrackijs en heeft zonder problemen de halve finales op de 1.500 meter bereikt bij de wereldbeker in Dresden. Als regerend wereldkampioen won ze haar race met overtuiging.

Na een pauze van bijna een jaar was het de vraag of Schulting nog steeds zo dominant zou zijn als in de afgelopen jaren, waarin ze bijna alle wedstrijden won. Het antwoord op die vraag is na de kwartfinales nog niet helemaal duidelijk, aangezien haar concurrenten in andere kwartfinales reden.

Schulting begon voorzichtig aan haar race. Ze startte op de derde plaats in het peloton en versnelde met nog vier ronden te gaan, waarna ze overtuigend naar de overwinning reed.

Ook Diede van Oorschot heeft zich geplaatst voor de halve finales op de 1.500 meter. Helaas werd Yara van Kerkhof uitgeschakeld.

Later vandaag zal Schulting ook deelnemen aan de voorrondes van de 1.000 meter.

Op weg naar het WK

Schulting heeft dit hele shorttrackseizoen nog niet deelgenomen nadat ze afgelopen zomer een lange pauze heeft genomen. Ze had last van ernstige vermoeidheidsklachten en bleek later ook besmet te zijn met het cmv-virus, een variant van de ziekte van Pfeiffer. Eind vorig jaar liep ze ook nog een flinke snijwond op haar rug op tijdens een val tijdens een training.

Nu richt ze zich op het WK shorttrack, dat van 15 tot en met 17 maart plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Volgende week zal ze ook deelnemen aan de wereldbeker in Gdansk.

Plaats een reactie