Jordan Stolz domineert opnieuw op de 1.000 meter in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen

Jordan Stolz heeft opnieuw bewezen dat hij momenteel de beste is op de 1.000 meter, zelfs in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De negentienjarige Amerikaan, die vorige week het wereldrecord verbeterde, was ook in Quebec onverslaanbaar.

Tim Prins, die vorige week nog verrassend tweede werd achter Stolz in Salt Lake City, eindigde dit keer niet op het podium. Hierdoor zakte Prins naar de vierde plaats in het wereldbekerklassement, met slechts één punt verschil met de nummer drie, Tatsuya Shinhama. De vierde plaats zat Prins echter dwars.

“Vierde is geen schande, maar als je zo dichtbij bent, voelt het als een verlies”, aldus Prins.

In zijn rit versloeg Stolz zijn tegenstander Ning Zhongyan. Hij passeerde de Chinees al bij de eerste kruising na een razendsnelle start. Hoewel Stolz wat verval toonde in de laatste ronde, was hij met een tijd van 1.07,96 opnieuw onverslaanbaar.

Dit was Stolz’ vierde opeenvolgende wereldbekeroverwinning op de 1.000 meter, maar hij won niet het eindklassement. Die eer ging naar Ning, die dit seizoen geen enkele keer goud pakte op de 1.000 meter en in Quebec de derde tijd neerzette.

De twintigjarige Prins, die dit seizoen zijn debuut maakte in de wereldbeker, reed tegen de Japanse recordhouder Taiyo Nonomura. Prins kon in de laatste kruising nog jagen op Nonomura, wat resulteerde in een tijd van 1.08,82. Hiermee eindigde Prins als zevende.

De Boo en Nuis ontbreken

Jenning de Boo verscheen niet aan de start van de 1.000 meter. De twintigjarige Nederlandse sprintrevelatie van dit seizoen had zich afgemeld vanwege koorts. Als hij zondag koortsvrij is, kan hij mogelijk nog wel de tweede 500 meter van dit weekend rijden.

Kjeld Nuis moet de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen overslaan vanwege zijn valpartij vorige week in Salt Lake City. “Het is een pijnlijke en moeilijke beslissing”, schreef Nuis op Instagram over zijn afmelding.

“Maar ik moet nu verstandig zijn en naar mijn gezondheid luisteren.” Hij voegde eraan toe dat hij zich “oké” voelt en zich richt op de WK afstanden in Calgary.

Plaats een reactie