Nederlandse honkballer gearresteerd na wangedrag op vlucht naar Salt Lake City

Een Nederlandse honkballer genaamd Darnel Collins is gearresteerd in Salt Lake City nadat hij zich ernstig had misdragen tijdens een vlucht van Amsterdam naar Salt Lake City op 21 januari. De 19-jarige speler van de Kansas City Royals wordt ervan beschuldigd schaatster Antoinette Rijpma-De Jong onzedelijk te hebben betast. Rijpma-De Jong was aan boord met haar Jumbo-Visma team voor de WK Afstanden die over twee weken plaatsvinden in Calgary.

Het wangedrag begon met het ongevraagd aanraken en achtervolgen van medepassagiers. Nadat hij een vrouw die net uit het toilet kwam vastpakte, kwamen bemanningsleden en andere passagiers tussenbeide. Robert Smid, woordvoerder van Jumbo-Visma, zat naast Collins.

“Antoinette zat een rij voor hem, hij vertoonde al vanaf het begin van de vlucht afwijkend gedrag. Hij luisterde naar harde muziek en maakte heftige bewegingen. Nadat zijn buurman van plaats veranderde, heeft het cabinepersoneel hem gevraagd om zich te gedragen. Daarna is hij naast Antoinette in het gangpad gaan staan en lastigvallen. Toen ik hem vroeg om te stoppen, werd hij boos op mij en maakte hij gebaren alsof hij me zou aanvallen.”

Vastgebonden met tiewraps

Rijpma-De Jong en Smid kregen vervolgens een plek voorin het vliegtuig van Delta Airlines. Collins werd uiteindelijk vastgebonden aan zijn stoel met tiewraps. Gedurende de laatste twee uur van de vlucht hield het cabinepersoneel hem nauwlettend in de gaten. Bij aankomst op de luchthaven in Salt Lake City werd hij gearresteerd.

Collins heeft nog steeds een contract bij de Kansas City Royals en zal binnenkort voorgeleid worden. De FBI is bezig met verder onderzoek naar de zaak.

Plaats een reactie