Christian Haasjes wint Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk

Christian Haasjes heeft de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk op zijn naam geschreven. De 21-jarige schaatser uit Staphorst, die onlangs nog derde werd bij de NK, versloeg Stefan Wolffenbuttel en zijn oudere broer Ronald Haasjes in een sprint na 200 kilometer op de Weissensee.

Deze spannende sprint vond plaats aan het einde van een koers waarin veel gebeurde. Er ontstonden verschillende kopgroepen die soms een voorsprong van enkele minuten namen. Het trio ontsnapte met nog ongeveer 15 kilometer te gaan uit een kopgroep van ongeveer twintig rijders. Ze bouwden een voorsprong op van maximaal vijftig seconden en dit bleek uiteindelijk de beslissende slag te zijn.

Ronald Haasjes wilde niet gokken op zijn sprint en reed een voorsprong van vijf seconden bij elkaar. Het gat werd echter al snel weer gedicht, waarna Christian Haasjes Wolffenbuttel in de laatste meters wist te passeren.

Haasjes volgt Crispijn Ariëns op als winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht. Ariëns heeft samen met Erik Hulzebosch, Peter de Vries en Frank Vreugdenhil de meeste overwinningen behaald (twee keer).

Tessa Snoek wint verrassend bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de overwinning verrassend naar Tessa Snoek, die Arianna Pruisscher en veterane Carla Ketellapper-Zielman (39) in de massasprint wist te verslaan.

De meeste aandacht ging echter uit naar de jonge Sofia Schilder. De pas 18-jarige Noord-Hollandse reed bijna 150 kilometer aan de leiding en deed dat lange tijd zelfs alleen. Uiteindelijk werd ze toch ingehaald en reed de 24-jarige Snoek naar de overwinning.

Plaats een reactie