Kjeld Nuis slaat wereldbekerwedstrijden in Quebec over na valpartij

Kjeld Nuis heeft besloten om de wereldbekerwedstrijden van komend weekeinde in het Canadese Quebec over te slaan. De Nederlandse schaatser kwam zondag hard ten val na afloop van de 1.000 meter. Hoewel hij geen letsel heeft opgelopen, neemt hij het zekere voor het onzekere.

“Het is een lastige en moeilijke beslissing”, schrijft Nuis op Instagram. “Maar ik moet nu verstandig zijn en naar mijn gezondheid luisteren.” Hij voegt eraan toe dat hij zich “oké” voelt en zich nu richt op de WK afstanden in Calgary.

De 34-jarige drievoudig olympisch kampioen kwam ten val vlak na de finish van zijn rit en belandde met nog redelijk hoge snelheid tegen de boarding. Hij bleef geruime tijd op het ijs liggen, waar de medische hulpverleners snel ter plaatse waren om zijn nek en hoofd te stabiliseren. Vervolgens werd hij met behulp van een brancard van het ijs gehaald.

Plaats een reactie