Kjeld Nuis eindigt pijnlijk in Salt Lake City

De wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City zijn op een pijnlijke manier geëindigd voor Kjeld Nuis. Na het voltooien van de 1.000 meter gleed hij uit en kwam hard ten val, waarbij vooral zijn nek een harde klap kreeg.

Medische hulp kwam snel ter plaatse en Nuis bleef minutenlang op het ijs liggen. Hij werd afgevoerd op een brancard met een nekbrace om. Kort daarna werd bekend dat Nuis duizelig was en veel last had van zijn nek, ondanks dat hij voor zijn val de vierde tijd had geklokt.

Stolz behaalt opnieuw de overwinning

Net als twee dagen geleden ging de overwinning naar Jordan Stolz, hoewel hij niet in de buurt kwam van zijn sensationele wereldrecord van vrijdag op de eerste 1.000 meter. Hij was bijna een seconde langzamer met een tijd van 1.06,32.

Tim Prins verraste door het zilver te pakken. De 20-jarige Nederlander gaf met een tijd van 1.06,40 slechts 0,08 seconde toe op de regerend wereldkampioen.

Stolz is het hele weekend in topvorm. De pas 19-jarige Amerikaan verbrak vrijdagavond het wereldrecord op de 1.000 meter en won een dag later ook de 1.500 en 500 meter.

Bij zijn tweede 1.000 meter van het weekend was het verschil met de concurrentie iets kleiner dan twee dagen geleden. Zowel zijn start als zijn rondetijden waren minder indrukwekkend dan voorheen.

Later vandaag zal Stolz ook nog de 5.000 meter rijden. Dit heeft hij dit seizoen al twee keer eerder gedaan, waarbij hij veertiende werd in Obihiro en in Tomaszów Mazowiecki in de B-groep reed.

PR’s voor Prins en De Boo

De Nederlandse twintigers Prins en Jenning de Boo hebben zichzelf overtroffen in Salt Lake City. Prins reed in zijn rit tegen de Est Marten Liiv en behaalde bijna dezelfde rondetijd als Stolz in zijn wereldrecordrace van afgelopen vrijdag.

Dit resulteerde in een dik persoonlijk record voor Prins. Met een tijd van 1.06,40 was hij 0,8 seconden sneller dan ooit tevoren.

Ook De Boo, de revelatie van de NK afstanden in december, dook voor het eerst onder de 1.07. De 20-jarige sprinter werd verslagen door de Japanner Tatsuya Shinhama, maar behaalde wel een persoonlijk record met een tijd van 1.06,95. Hiermee eindigde hij op de zesde plaats.

Nog één wereldbeker te gaan

Volgende week zullen de schaatsers nog een wereldbekerwedstrijd rijden in Quebec, waarna de meesten zich zullen voorbereiden op hun hoofddoel: de WK afstanden in Calgary (15-18 februari).

Het schaatsseizoen nadert zijn einde, maar er staat nog één spannende wereldbeker op het programma.

Plaats een reactie