Amerikaanse mannen verbeteren wereldrecord ploegenachtervolging in Salt Lake City

De Amerikaanse mannen hebben tijdens de wereldbeker in Salt Lake City het wereldrecord ploegenachtervolging opnieuw verbeterd. In een spannend duel wisten Casey Dawson, Emery Lehman en Ethan Cepuran het publiek in Amerika te enthousiasmeren.

Drie weken geleden maakten de Noren (Sander Eitrem, Peder Kongshaug en Sverre Lunde Pedersen) indruk tijdens de EK afstanden in Thialf, waar ze het record van de Amerikanen verbraken met een tijd van 3.34,22. Nu waren het echter de Amerikanen die sneller waren op eigen bodem.

Het Amerikaanse trio reed voor eigen publiek naar een tijd van 3.33,66. De Noren moesten ruim anderhalve seconde toegeven en genoegen nemen met het zilver. Het brons ging naar Italië.

Nederland eindigt als vierde

Nederland verscheen aan de start met Chris Huizinga, Bart Hoolwerf en Beau Snellink, die voor het eerst dit seizoen meedeed. Het Nederlandse trio eindigde als vierde, met een achterstand van 4,69 seconden op de Amerikanen.

De Nederlandse ploeg kan zich nu gaan voorbereiden op de WK afstanden. Het Nederlandse team verdedigt daar de titel, maar door het afhaken van kopman Patrick Roest is het gat met de concurrentie dit seizoen groot.

De opstelling van Nederland voor de WK is nog niet bekend. Hoolwerf en Marcel Bosker waren dit seizoen vaste waarden, maar in Salt Lake City was Bosker reserve. Snellink maakte vorig jaar deel uit van het gouden WK-team, maar zijn individuele prestaties vielen dit seizoen tegen.

Snellink omschreef het optreden van het Nederlandse team als “aardig en prima”.

“Vorig jaar streden we mee om de overwinning, nu moeten we alles op alles zetten om op het podium te eindigen. We hebben gisteren voor het eerst samen getraind en je merkt dat alles nog nieuw is. Het is eigenlijk heel goed dat we een tijd van 3.38 hebben gereden. Ik denk dat we serieus kans maken op het podium tijdens het WK.”

Snellink wist zich niet te plaatsen voor de wereldbekers en de WK afstanden in Calgary over drie weken. Op de ploegenachtervolging zou hij wel kunnen uitkomen tijdens het WK.

“Dat zou zomaar kunnen. Ik sluit het niet uit, maar de bondscoach moet die beslissing nemen. We hebben laten zien dat deze opstelling goed werkt. We zijn vier seconden dichterbij gekomen ten opzichte van de EK.”

Nederlandse vrouwen in B-groep

De kersverse Europees kampioenen Marijke Groenewoud, Joy Beune en Irene Schouten zullen komende nacht in de B-groep rijden tijdens de ploegenachtervolging.

Plaats een reactie