Suzanne Schulting maakt langverwachte rentree in het Shorttrack

Na een lange pauze vanwege vermoeidheidsklachten en een besmetting met het cmv-virus, staat shorttrackster Suzanne Schulting eindelijk weer klaar om haar rentree te maken. De drievoudig olympisch kampioene is voor het eerst dit seizoen opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wereldbekers. Haar rentree zal plaatsvinden in Dresden van 9 tot 11 februari, waarna ze ook naar Gdansk zal gaan van 16 tot 18 februari.

Vertraging door blessures

Door haar vermoeidheidsklachten en de snijwond in haar rug, die ze opliep bij een val tijdens een training, moest Schulting haar rentree uitstellen. Ze had oorspronkelijk gepland om terug te keren bij de EK shorttrack van twee weken geleden.

Dankzij haar status als meervoudig olympisch en wereldkampioene heeft de 26-jarige Schulting een aanwijsplek gekregen van schaatsbond KNSB. Ze zal via de wereldbekers haar voorbereidingen treffen voor haar hoofddoel van dit seizoen: de WK shorttrack in Rotterdam van 15 tot 17 maart.

Sjinkie Knegt zal opnieuw ontbreken in de selectie bij de mannen. Jens van ’t Wout zal alleen de wereldbekerwedstrijd in Dresden overslaan vanwege zijn herstellende enkelblessure, waar hij ook al last van had tijdens de afgelopen EK.

Plaats een reactie