Beau Wagemaker wint de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee

Beau Wagemaker heeft de Aart Koopmans Memorial gewonnen tijdens haar verblijf in Oostenrijk op de Weissensee. De 27-jarige marathonschaatsster uit Hoogkarspel was haar concurrenten Elsemieke van Maaren en Merel Bosma te snel af in de massasprint van de Grand Prix-wedstrijd.

Vanwege de snel stijgende temperaturen en het risico op dooi, werd de start van de 60 kilometer lange race op het bergmeer enkele uren vervroegd. Hierdoor werden de ideale omstandigheden gecreëerd voor de wedstrijd.

Ondanks de gunstige omstandigheden bleef het peloton gedurende de hele race bij elkaar, ondanks enkele ontsnappingspogingen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een spannende sprint.

Op zaterdag zullen de Open Nederlandse Kampioenschappen plaatsvinden op de Weissensee. Twee dagen later staat de tweede wedstrijd in de Grand Prix op het programma.

Plaats een reactie