Teun Boer wint knap zilver op het EK Shorttrack in Gdansk

De Nederlandse shorttracker Teun Boer heeft op indrukwekkende wijze zilver gewonnen op de 500 meter tijdens het EK Shorttrack in het Poolse Gdansk. De 22-jarige Boer had even hoop op goud en een sensationele overwinning. Echter, twee rondes voor het einde werd hij ingehaald door de Italiaanse wereldkampioen Pietro Sighel, die daarmee de Europese titel pakte. De derde plaats was voor de Belg Stijn Desmet.

Het is geen schande dat Boer zijn meerdere moest erkennen in Pietro. De Italiaan is immers wereldkampioen op de 500 meter en veroverde eerder op zaterdag ook al de titel op de 1.500 meter na een chaotische finale.

Boer begon uitstekend en behield lange tijd de leiding, maar de sluwe Italiaan wachtte geduldig op zijn kans. Toen er een opening ontstond, dook Sighel erin en gaf de eerste plaats niet meer uit handen.

Boer was de enige Nederlandse deelnemer in de finale van de 500 meter. Eerder op zaterdag was Itzhak de Laat al vroeg in zijn halve finale ten val gekomen, zonder dat er een andere shorttracker in de buurt was. Voor Kay Huisman duurde het toernooi op de 500 meter nog korter. Hij eindigde niet bij de beste twee in zijn kwartfinaleheat.

De mannen sluiten de zaterdag van het EK Shorttrack af met de halve finales op de 5.000 meter aflossing.

Plaats een reactie