Shorttracker Jens van ’t Wout stopt vroegtijdig bij Europese kampioenschappen in Gdansk vanwege blessure

Shorttracker Jens van ’t Wout heeft besloten om voortijdig te stoppen bij de Europese kampioenschappen in Gdansk vanwege een blessure. Na slechts één afstand moest de Nederlander zich terugtrekken vanwege aanhoudende pijn aan zijn gekneusde enkel. In de finale van de 1.500 meter eindigde hij op zaterdagmiddag als vijfde.

“Ik ben er klaar mee. De pijn is te hevig…”, zegt Van ’t Wout, “Ik heb simpelweg meer pijn dan vrijdag. Tijdens de halve finale voelde het alsof er constant op een blauwe plek werd gedrukt. Vervolgens heb ik in de kleedkamer een andere schaats geprobeerd, maar ook toen had ik pijn. In de finale kon ik geen snelheid meer maken.”

Ondanks de teleurstelling vindt hij niet dat er te veel risico is genomen. “Het is immers een EK en een finale is een finale. Nu moet ik even rust nemen en daarna wil ik fit zijn voor het WK. Daarvoor staan er nog twee wereldbekers op het programma. Dus ik moet even afwachten hoe het gaat.”

Aangepaste schoen

Tijdens de wedstrijden in Gdansk stond Van ’t Wout met twee verschillende schaatsen op het ijs. Dit was het gevolg van een valpartij die hij een kleine maand geleden had tijdens de wereldbekerwedstrijden in Seoul.

“Ik werd onderuit gereden door een Koreaan”, vertelde hij eerder. “Hierbij heb ik mijn enkel licht gekneusd en zijn de enkelbanden iets uitgerekt en licht ingescheurd.”

Vanwege het scheurtje in de enkelband past de Nederlander niet met zijn voet in zijn schoen. De schaatser had ook tijdens de wedstrijden last van pijn. Na zijn halve finale van de 1500 meter strompelde hij richting de kleedkamers.

Eerder kon hij ook niet op volle snelheid verder na een botsing met Stijn Desmet in de finale.

Plaats een reactie