Nederlandse shorttracksters presteren sterk op eerste dag van EK in Gdansk

De Nederlandse shorttracksters hebben op de eerste dag van het Europees Kampioenschap in Gdansk uitstekend gepresteerd. Xandra Velzeboer liet geen enkele steek vallen en kwam op alle afstanden in actie. Ze eindigde als eerste in haar serie op zowel de 500 meter als de 1.000 meter, en won haar kwartfinale op de 1.500 meter.

Vorig jaar werd Velzeboer op de EK op de 500 meter direct uitgeschakeld door een valse start. Ondanks dat ze individueel al meerdere wereldtitels heeft behaald, heeft ze nog nooit goud gewonnen op een Europees Kampioenschap.

Ook Yara van Kerkhof (500 en 1.500 meter), Selma Poutsma (500 en 1.000 meter) en Diede van Oorschot (1.000 en 1.500 meter) hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi.

Plaats een reactie