Kunstschaatsers Hanna Jakucs en Alessio Galli brengen een Queen-act op het EK in Litouwen

Hanna Jakucs en Alessio Galli, de kunstschaatsers die voor Nederland uitkomen, zullen op het EK in Litouwen een spectaculaire Queen-act opvoeren in het jaren 80-thema. Deze act belooft een waar spektakel te worden, inclusief een eerbetoon aan de legendarische Freddie Mercury.

Deze Italiaanse en Hongaarse schaatsers vormen al drie jaar een team en vertegenwoordigen Nederland op internationale wedstrijden. Ze zijn naar Eindhoven gekomen vanwege hun Hongaarse coach en hebben besloten om voor Nederland uit te komen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot het beste danspaar van Nederland op het ijs.

Hoewel ze nog geen medailles hebben gewonnen op grote toernooien, is hun doel altijd om hun uitvoering te verbeteren. Deze vrijdag zullen ze een bijzondere act opvoeren, waarvan ze al een tijdje wisten dat het speciaal zou worden. De Internationale Schaatsunie heeft namelijk bepaald dat het thema voor de ritmische dans op het EK de jaren 80 zal zijn.

Een eerbetoon aan Freddie Mercury

Voor Alessio Galli was dit thema een geschenk uit de hemel. Hij is opgegroeid met de muziek van Queen, aangezien zijn ouders talloze platen uit die tijd hadden. Hij had zelfs een poster van Freddie Mercury op zijn kamer hangen. Het was dan ook een logische keuze om een nummer van deze legendarische Engelse rockgroep te kiezen.

Tijdens de vele autoritten met zijn danspartner Jakucs hebben ze naar verschillende hits geluisterd en uiteindelijk hebben ze gekozen voor ‘Another One Bites The Dust’.

Maar Alessio Galli wilde niet alleen een nummer kiezen, hij wilde zich ook volledig inleven in het rock-icoon dat Freddie Mercury was. Hij besloot zich helemaal te kleden als de zanger, inclusief een wit hemd en natuurlijk de iconische snor. Dit was een opvallende keuze, aangezien Alessio normaal gesproken geen snor draagt in het dagelijks leven.

Teleurstelling en motivatie

Het optreden van dit Nederlandse paar zorgde voor veel plezier en een grote glimlach na afloop. Hun ritmische dans op de muziek van Queen leverde hen 53.51 punten op.

Echter, ondanks het feit dat ‘Another One Bites The Dust’ een enorme hit was in de Verenigde Staten, Canada en Spanje, eindigden Galli en Jakucs op de 29e plaats (van de in totaal 33 paren). Hierdoor mogen ze niet deelnemen aan de vrije dans.

Deze teleurstelling heeft ervoor gezorgd dat ‘de Nederlandse Freddie Mercury’ weer ontwaakte uit zijn jaren 80-droom. Zonder snor zag hij dat het Queen-paar zich niet heeft gekwalificeerd voor de vrije dans. Helaas geen ‘We are the Champions’ op de terugrit naar huis.

Plaats een reactie