Daria Danilova en Michel Tsiba eindigen op knappe achtste plek op EK kunstrijden in Kaunas

Daria Danilova en Michel Tsiba hebben een uitstekende prestatie geleverd op het Europees Kampioenschap kunstrijden in Kaunas. Ze eindigden op een knappe achtste plek in de competitie. De felbegeerde titel ging naar het Italiaanse duo Lucrezia Beccari en Matteo Guarise.

Geweldige vrije kür

Dit is een opmerkelijke prestatie voor Danilova en Tsiba, aangezien ze in voorgaande edities van het EK niet verder waren gekomen dan een zestiende plek. Dit keer hebben ze indruk gemaakt met hun vrije kür op de muziek van The Chain van Fleetwood Mac. Ondanks een bijna val bij een drievoudige Saltsjov, wisten ze met een score van 167,32 punten op te klimmen van de tiende naar de achtste plek.

Beccari en Guarise zijn al jarenlang actief in de kunstrijdenwereld, maar hebben nooit eerder het podium weten te bereiken. Deze keer profiteerden ze van foutjes van hun concurrenten en behaalden ze de derde plaats na de korte kür. Dit resulteerde in de Europese titel voor het Italiaanse duo.

Plaats een reactie