Michel Tsiba en Daria Danilova eindigen als tiende na de korte kür bij de EK kunstschaatsen in Kaunas

Michel Tsiba en Daria Danilova hebben een tiende plaats behaald na de korte kür bij de EK kunstschaatsen in Kaunas, Litouwen. Dankzij deze positie hebben ze zich gekwalificeerd voor de vrije kür, die morgen zal plaatsvinden. Om zich te kwalificeren, moesten ze bij de beste zestien eindigen.

Tsiba en Danilova voerden hun korte kür uit op de soundtrack van de Hunger Games. Helaas hebben ze tijdens hun uitvoering veel punten laten liggen, wat resulteerde in enige teleurstelling toen ze op hun score wachtten. Uiteindelijk behaalden ze een score van 53,95.

Anastasia Metelkina en Luka Berulava uit Georgië behaalden de hoogste score in de korte kür met 71,30 punten, gevolgd door Minerva Fabienne Hase en Nikita Volodin uit Duitsland met 69,63 punten.

Michel Tsiba, 26 jaar oud, en Daria Danilova, 21 jaar oud, vormen sinds 2018 een paar in het kunstschaatsen. Ze behaalden al snel goede resultaten, waaronder het Nederlands kampioenschap in 2020 en 2022, evenals zilveren medailles bij de Nederlandse kampioenschappen van 2021 en 2023.

Dit is het derde EK voor Tsiba, geboren in Groningen als zoon van een Russische vader en Oekraïense moeder, en Danilova, afkomstig uit Moskou. Bij hun vorige EK-deelnames eindigden ze respectievelijk als zestiende en 21ste. Het duo heeft ook al drie keer deelgenomen aan het WK, waarbij hun beste resultaat een negende plaats was in 2022.

Lindsay van Zundert slaat EK over

Lindsay van Zundert heeft ervoor gekozen om niet naar Litouwen te reizen voor de Europese kampioenschappen. De 18-jarige soliste heeft vanwege privéomstandigheden niet voldoende kunnen trainen in de aanloop naar het toernooi.

“Het was een moeilijke beslissing, maar op dit moment wel de juiste. We zullen ons de komende tijd vooral richten op langetermijndoelen in aanloop naar de Olympische Spelen van 2026”, verklaarde haar coach Thomas Kennes.

Plaats een reactie