Grote sportevenementen in de tweede week van 2024

De tweede week van 2024 staat bol van de spannende sportevenementen. Bij de NOS kun je alles volgen, of het nu via tv-uitzendingen, de radio of online streams is.

Op dinsdag staat de kwartfinale van het EK waterpolo voor de dames op het programma in Eindhoven. De regerend wereldkampioen neemt het om 19.00 uur op tegen Groot-Brittannië.

De NOS zal ook de eventuele halve finale en finale uitzenden. Op dinsdagavond spelen de Nederlandse heren hun laatste groepswedstrijd in Kroatië, om 20.15 uur tegen Slovenië.

Kunstschaatsen, baanwielrennen en veldrijden

Halverwege de week beginnen de Europese kampioenschappen kunstschaatsen en baanwielrennen. Op het EK baanwielrennen in Apeldoorn zullen alle topsporters aanwezig zijn. Er worden elf onderdelen gereden: komende week staan er elke avond drie tot vijf finales op het programma.

Tijdens het EK kunstschaatsen in Litouwen zullen twee Nederlandse duo’s in actie komen. Daria Danilova en Michel Tsiba zullen deelnemen aan het paarrijden, terwijl Hanna Jakucs en Alessio Galli zullen schitteren bij het ijsdansen.

Het weekend staat in het teken van het EK shorttrack en het NK veldrijden. De Nederlandse shorttrackers zullen proberen hun titel op de mixed relay en de relay te verdedigen in Polen. Op zondagmiddag zullen zowel de mannen als de vrouwen strijden om de Nederlandse titels veldrijden in Zaltbommel.

Bovendien ontwaakt de eredivisie dit weekend uit zijn winterslaap. De negen wedstrijden van de zeventiende speelronde zullen op vrijdag, zaterdag en zondag in samenvatting te zien zijn bij de NOS.

Plaats een reactie