Spannende ontknoping bij de Daikin NK afstanden: Jenning de Boo verovert Nederlandse titel

De 1.000 meter bij de Daikin NK afstanden heeft voor verrassingen gezorgd. De 19-jarige Jenning de Boo wist opnieuw te verbazen door met een razendsnelle tijd de Nederlandse titel te veroveren. Ook Tim Prins en Kjeld Nuis behaalden een podiumplaats, waarmee ze zich verzekeren van een ticket voor de WK afstanden.

Nuis was de enige ervaren schaatser die niet teleurstelde. Kai Verbij, tweevoudig wereldkampioen, olympisch kampioen Thomas Krol en Hein Otterspeer vielen buiten de boot.

Spannende ontknoping als een Hitchcockthriller

De ontknoping van de 1.000 meter had iets weg van een Hitchcockthriller. Er waren talloze kanshebbers voor de nationale titel en de felbegeerde WK-tickets.

Kai Verbij, tweevoudig wereldkampioen, zette als eerste van de favorieten een tijd neer: 1.08,11. Al snel bleek dat dit niet voldoende zou zijn voor een plek op de WK afstanden, aangezien de jongere schaatsers hem voorbijstreefden.

Vijfde tijd in Thialf

Jenning de Boo, slechts 19 jaar oud, was al de grote verrassing van de NK na zijn overwinning op de 500 meter. Ook op de slotdag van de NK afstanden wist hij indruk te maken. Met een razendsnelle volle ronde van 24,4 – de snelste ronde ooit in Thialf – snelde hij naar een indrukwekkende tijd van 1.07,36. Slechts vier keer werd er ooit sneller gereden in Heerenveen.

Ook de 20-jarige Tim Prins maakte indruk met een tijd van 1.07,52. Kjeld Nuis wist zich met 1.07,67 nog net op het podium te plaatsen, net voor Joep Wennemars die als vierde eindigde met een dik persoonlijk record van 1.07,85.

Hein Otterspeer eindigde als zevende met een tijd van 1.08,40, terwijl olympisch kampioen Thomas Krol genoegen moest nemen met de tiende plaats en een tijd van 1.08,74.

De Boo verzekert zich ook van WK sprint

Dankzij zijn overwinningen op de 1.000 meter en de 500 meter heeft Jenning de Boo ook een ticket voor de WK sprint veiliggesteld.

Plaats een reactie